Prilikom konzumacije orašastih plodova vodite računa o veličini porcije, jer su kalorični. Dnevno je preporučeno jesti 30 grama orašastih plodova ( ili tzv.šačica) što je oko 200 kcal. Za...
Prilikom slaganja tanjura i osmišljavanja obroka, držite se sljedećih uputa:1.Obezbijedite kvalitetan protein, biljni ili životinjski. Kvalitetni izvori proteina su riba i morskiplodovi, crveno meso, jaja, mlijeko i mliječni proizvodi,...
Hrana je puno više od dnevnog unosa potrebne energije. Hrana je informacija našemorganizmu, gradivni i strukturni element pa tek onda energija. Iz hrane dobivamo aminokiseline, masne kiseline i holesterol...
Maslinovo ulje koristite za pripremu hrane i salata. Umjesto gotovih umaka napravitesvoje upotrebom maslinovog ulja, jabukovog sirćeta, aceto balsamica, tahina, limuna,bijelog luka, začina po želji. Tako ćete biti sigurni...
Ljudski organizam posjeduje odlične mehanizme eliminacije štetnih materija i čišćenja(tzv. detoxa). Radi to neprestano putem jetre, bubrega, crijeva, kože, sluznica, limfe ipluća.Često se dešava u savremenom načinu života da...
3.Sljedećepitanje je – u kojem vremenskom roku to želim postići?Nijedan zdravstveni problem i stanje nisu nastali „preko noći“ pa tako ne mogu ni nestati.Obično je potrebno 3 – 6...